Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:21:31 GMT

آمپاس‌ها و قمپزها دیگر به درد نمی‌خورند!

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۵۹۷۰

آمپاس‌ها و قمپزها دیگر به درد نمی‌خورند!

یک منتقد ضمن ضعیف شمردن سریال «دودکش ۲» و برشمردن ایرادهای متعدد در فصل جدید، این سریال کمدی را در میان دیگر مجموعه های ضعیفی که این روزها آنتن شبکه‌های سیما را پر کرده‌اند، «گل سرسبد» نامید!

محمدتقی فهیم درباره سریال «دودکش۲» به ایسنا گفت: واقعیت این است که وضعیت تلویزیون به لحاظ سرگرم سازی چندان رضایت بخش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دودکش۲» هم سریال خوبی نشده است، اما اگر قرار باشد از میان سریال‌های ضعیفی که در این شرایط کرونایی و خانه نشینی پخش می‌شود، مردم یکی را انتخاب کنند، «دودکش ۲» انتخاب بهتری است و می‌تواند گل سرسبد باشد!

او با انتقاد از فصل دوم سریال «دودکش» ادامه داد: «دودکش ۱» را محمد حسین لطیفی ساخت و بعد از آن «پادری» را ساخت اما چون تمایلی به ادامه دار کردن سریال نداشت و معتقد بود ادامه ها خوب در نمی‌آید، نامش را به «پادری» تغییر داد. «دودکش ۲» ساخته برزو نیک نژاد، نسبت به فصل اول و حتی «پادری» کار ضعیفی است. «دودکش ۱» و «پادری» اگر چه ضعف‌هایی داشتند اما هر دو قابل قبول بودند؛ این در حالی است که متاسفانه «دودکش۲» فاقد عناصر جذاب و پرکشش است.  در ساخت ادامه سریال‌ها که عموما خوب درنمی‌آید (به جز «نون خ» و «پایتخت») عموما دوستان بر اساس همان عناصر و کلیشه‌های جواب داده ی فصل‌های اول جلو می‌روند؛ در حالی که ادامه سریال باید مستقل باشد و در عین حفظ کاراکترها با ویژگی‌های ثابتشان، سریال باید دارای ویژگی‌های جدیدی هم باشد. باید کار تازه جلوه کند و وقتی تماشا می کنیم احساس کنیم چیز نویی می‌بینیم. در «دودکش۲» ما نوگرایی نمی‌بینیم و حتی از نظر داستان پردازی و پرداخت شخصیت‌ها کار عقب رفت دارد.

فهیم با بیان اینکه حتی ویژگی‌هایی که باعث شده ما به شخصیت‌های «دودکش» علاقه‌مند شویم در این فصل دچار افت شده است، افزود: مثلا در کنار دو شخصیت اصلی سریال یعنی نصرت و فیروز، شخصیت بهروز نمک سریال بود اما در این فصل شخصیت بهروز نزول پیدا کرده است. خواسته‌اند که کار را تغییر دهند و در این مسیر به سمت شخصیت‌های چاق و لاغر و خنگ بازی یک شخصیت و کپی برداری از لورل و هاردی رفته اند؛ در حالی که زمین تا آسمان با آن‌ها متفاوت هستند و قادر نیستند همچون فضایی را ایجاد کرده و همچون عناصر جذابی را ارائه دهند. شخصیت بهروز خنگ تر شده است؛ این چه میمیک صورتی است؟ مگر با حرکت چشم و ابرو عاشقش می‌شوند؟ بهروز را ناقص کرده‌اند.

این منتقد در نقد دو شخصیت‌ اصلی داستان گفت: کل کل دو شخصیت اصلی یعنی نصرت و فیروز در فصل اول در دل یک داستان قوی پیش می‌رفت. کل «دودکش ۱» بر کل کل این دو استوار نبود و هر کدام مسیر زندگی خود را داشتند. اما در این فصل نصرت کار اینترنتی می‌کند و مثلا این نوگرایی نویسنده‌ها بوده است. فعالیت نصرت در هلدینگ، در فصل اول خیلی هوشمندانه بود. خطر اقتصادی جدی در جامعه ما را گوشزد می‌کرد اما در این فصل بحث فضای مجازی و فالوور و این داستان هاست که الان همه بلدند. هلدینگ را هر کسی نمی‌شناخت اما فضای مجازی را همه آدم ها می‌دانند. فیروز از طرفی آنقدر خنگ است که درباره فضای مجازی نمی داند و از طرفی اصطلاحاتی به کار می‌برد که انگار در این زمینه دانشمند است! اینها همه نقص پرداخت است.

او افزود: بردن فضای سریال به سمت فضای مجازی آسیب جدی به کار زده است؛ زیرا الان بچه‌های کوچک هم می‌دانند که ساز و کار این فضا چیست. اما هلدینگ‌ها هنوز هم دارند کار می‌کنند و صدمه جدی به جامعه می‌زنند؛ اگر سریال در همان فضا روایت می‌شد و در این زمینه در دل داستان درباره این مجموعه اقتصادی افشاگری می‌کرد، کار ارتقاء پیدا می کرد.

فهیم مثلث فیروز و نصرت و بهروز را از دست رفته‌ دانست و در ادامه عنوان کرد: زنان سریال هیچ حرفی برای گفتن ندارند. همسر فیروز با بازی خانم سیما تیرانداز گاهی هم که می خواهد عرض اندامی ‌کند، به سمت ابلهیت می‌رود؛ در حالی که در «دودکش ۱» در جاهایی درست و حسابی ورود می‌کند و کمک کننده است. همسر نصرت هم که زنی کم هوش است.

این منتقد همچنین درباره ضعف پرداختن به مشاغل در «دودکش ۲» بیان کرد: قالیشویی تاثیری در سیر داستان ندارد. سریال به لحاظ داستانی فلج است. چند قسمت درباره تحویل چند فرش و رفتن به سر خاک بود و حتی یک موقعیت کمیک هم ایجاد نشد. فقط دائما همان اصطلاحات قبلی مثل آمپاس و عنر عنر و ... تکرار می‌شد. در «دودکش۱ » من در بخش هایی قاه قاه می‌خندیدم. این فصل را هم تاکنون کامل دیده‌ام اما یک صحنه هم برایم خنده دار نبود. نه صحنه خنده داری بود و نه وارد فضای درام و تراژیک شدیم. در جاهایی کمدی با لحظات تراژیک معنا پیدا می‌کند. در این فصل، شغل دیگر معنایی ندارد؛ در صورتی که در همه کارهای نمایشی مثل جامعه، آدم‌ها با شغلشان شخصیت و اعتبار پیدا کرده و آدم خوب یا بدی می‌شوند. اما در «دودکش ۲» شغل دیگر نقشی ایفا نمی‌کند. اینکه فیروز شبی سه بار بگوید «با کمتر از نیم قرن تجربه» دیگر به کار نمی‌آید و آمپاس و قمپزهایش هم دیگر به دردرنمی‌خورد.

او درباره کارگردانی سریال هم گفت: شاید بشود در بخش کارگردانی امتیازهایی به سریال داد اما متن و داستان و پرداخت شخصیت‌ها تکراری است و نسبت به فصل اول هم عقب است. فضاهای داخلی خوب است اما در فضاهای بیرونی آقای نیک نژاد بی دقتی کرده است. در فضاهای بیرونی اشکالات لنزی و میزانسنی وجود داشت. نیک نژاد کارگردان بدی نیست اما این سریال را اگر در این فصل خودش می‌نوشت شاید امتیاز بیشتری می‌گرفت.

فهیم در پایان در پاسخ به این سوال ایسنا که آیا این امید وجود دارد که سریال‌های ادامه دار که در فصلی نزول پیدا می‌کنند، در فصل‌های آتی ارتقاء پیدا کرده و بار دیگر پرمخاطب شوند؟ گفت: اگر داستان پیدا کنند بله، درست می‌شود. اول باید داستان پیدا کنند و بعد داستان را سوار فضا و شخصیت‌های قبلی کنند؛ نه اینکه بگویند ما این شخصیت‌ها و فضاها را داریم و همین طور پیش بروند و بسازند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دودکش 2 محمد تقی فهیم فضای مجازی شخصیت ها دودکش ۱ فصل اول دودکش ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۵۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، امیرحجت مرادی، مدیرعامل مؤسسه تسنیم قرآن و عترت گیلان در گفت‌وگویی از آغاز ثبت‌نام سومین دوره مسابقات تیمی حافظان و قاریان قرآن کریم استان خبر داد و اظهار کرد: سومین دوره مسابقات تیمی حافظان و قاریان قرآن کریم «ضحی» گرامیداشت شهدای قرآنی گیلان این دوره در قالب لیگ در استان برگزار می‌شود.

وی افزود: رشته‌های این دوره شامل حفظ جزء۳۰، حفظ سه،  پنج، ۱۰، ۲۰ و حفظ کل و قرائت و حفظ موضوعی(مسطورا) است؛ مسابقات گروه‌های ۱۰ و ۲۰ جزء و حفظ کل به صورت لیگ و گروه‌های قرائت و حفظ جزء ۳۰، سه جزء و پنج جزء به‌صورت یک مرحله‌ای(جام قهرمانی) برگزار خواهد شد.

مسئول دبیرخانه هفته قرآن و عترت گیلان با بیان اینکه در رشته‌های حفظ اجزاء همه اعضای تیم یکسان و از ابتدای قرآن نظیر سه جزء اول، پنج جزء اول و غیره است، گفت: در رشته قرائت آقایان ترکیب تیم شامل یک نفر تحقیق، یک نفر ترتیل، یک نفر مؤذن و در بخش بانوان یک نفر تحقیق، یک نفر ترتیل و یک نفر دعاخوان است؛ رشته حفظ موضوعی بر اساس طرح زندگی با آیه‌ها «مسطورا» شامل حفظ و مفاهیم از کتاب مسطورا خواهد بود.

دبیر اجرایی سومین دوره جام قرآنی «ضحی» استان گیلان بیان کرد: در این دوره تیم‌ها توسط شخصیت‌های حقوقی شامل تشکل‌های قرآنی، مجموعه‌های فرهنگی دینی، مدارس یا شخصیت‌های حقیقی نظیر اساتید، حافظان و قاریان تشکیل می‌شود؛ هر تیم از سه عضو(متسابق) و یک سرپرست تشکیل می‌شود.

مسئول دبیرخانه هفته قرآن و عترت گیلان با بیان اینکه در شخصیت‌های حقوقی مدیر تشکل به عنوان سرپرست تعیین و در شخصیت‌های حقیقی مربی یا یکی از اعضای تیم به عنوان سرپرست معرفی می‌شود، تصریح کرد: ضوابط و آیین‌نامه داوری مسابقات مطابق آیین‌نامه مسابقات رسمی جمهوری اسلامی ایران (اوقاف) است.

وی افزود: همه تیم‌ها باید امتیاز ۷۰ را کسب کنند و معدل تیم نباید از ۷۰ کمتر باشد؛ تیم‌هایی که امتیاز کمتر از ۷۰ را کسب کنند در مراحل بعدی یک گروه سقوط خواهند کرد. 

مرادی گفت: ثبت‌نام این مسابقات آغاز شده و تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد، علاقه‌مندان می‌توانند از طریق تکمیل و ارسال فرم مشخصات از طریق پیام‌رسان ایتا به شماره ۰۹۱۱۱۴۹۳۴۵۷ نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.
  انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افعی تهران، راسکولنیکُف و احساس منحصر به فرد بودن در جهان
  • بهترین انیمه‌های سریالی که در بهار امسال نباید از دست بدهید
  • «رخنه» توان علمی و دفاعی کشور در صنعت هوافضا را به رخ می‌کشد
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • (تصاویر) حضور شخصیت‌های حوزوی در منزل سید حسین خمینی
  • ترورهای حسن صباح و پیروانش هدفمند بود / سریال حشاشین با واقعیت بیگانه است
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است